آشپزخانه ها قلب تپنده هر خانه ای است و کابینت ها جز لاینفک آشپزخانه و یکی از عوامل مهم و تاثیر گذار در زیبایی منزل هستند. امروزه با توجه به سبک معماری داخل منزل و آپارتمانها که نمای آشپزخانه جزیی از فضای دکوری منزل است اهمیت دکوراسیون داخلی آشپزخانه چند برابر می شود. در میان انواع کابینت نئوکلاسیک با توجه به چشم نوازی و ظاهر لاکچری یکی از گرانترین ترین سبکهای کابینت در ایران می باشد.
امروزه شاهد گسترش انواع مدل ها و طرح های کابینت آشپزخانه می باشیم. در این میان، کابینت های مدرن و کلاسیک دو نوع اصلی سبک کابینت آشپزخانه به شمار می آیند که هر یک دارای طرفداران زیادی می باشند. بر این اساس، طراحان حرفه ای دکوراسیون داخلی با تلفیق این دو سبک پرطرفدار توانسته اند نوع دیگری از کابینت به نام کابینت نئوکلاسیک را طراحی نمایند.
منظور از کابینت نئوکلاسیک چیست؟
معنای لغوی نئوکلاسیک، مدرن کلاسیک می باشد و نوعی سبک معماری است که در قرن های 18 و 19 در اروپا بسیار متداول بوده است. در حال حاضر آشپزخانه نئوکلاسیک را می توان نوعی سبک طراحی کلاسیک با ویژگی ها و امکانات سبک مدرن دانست. یعنی ظاهر کابینت کلاسیک را با ویژگی های کاملا مدرن در آشپزخانه خود خواهید داشت.
به کارگیری این سبک معماری زیبا، یک آشپزخانه ساده و بسیار کاربردی را خلق می نماید و در عین شیک بودن، از یک سری المان های تزئینی ساده و بی آلایش نیز در آن استفاده شده است که سبب ایجاد نمایی لوکس می گردد. از این رو، با طرح های اشرافی در کنار سبک مدرنیته و ساده مواجه می شویم که بسیار دلنشین و جذاب است. ذکر این نکته از اهمیت بالایی برخوردار می باشد که تزئینات اندک و سادگی سبک کابینت نئوکلاسیک سبب می شود که از دیدن آن خسته و دلزده نشوید و سالیان سال برای تان لذت بخش باشد.
بررسی تفاوت های کابینت نئوکلاسیک و کابینت کلاسیک
طبق آنچه گفتیم، ظاهر کابینت نئوکلاسیک گرایش بیشتری به سمت کابینت کلاسیک دارد. ولی شباهت زیادی با یکدیگر ندارند. برای پی بردن به تفاوت های این دو نوع کابینت بهتر است که ابتدا مفهوم کابینت کلاسیک را به خوبی بدانیم.
تعریفی از کابینت کلاسیک:
کابینت کلاسیک دارای انواع مختلفی می باشد که همه آنها از خصوصیات یکنواختی برخوردارند. این خصوصیات بارز شامل تزئینات پر زرق و برق و بسیار مجلل می باشد. در کنار این ویژگی، درب کابینت ابزار خورده، دستگیره های زیبا، ستون و سرستون های بسیار لوکسی وجود دارد. به همین دلیل استفاده از این سبک کابینت در آشپزخانه، خانه های اشرافی و سلطنتی اروپایی را به رخ بیننده می کشد که جلوه بسیار باشکوهی دارد.
در تولید کابینت کلاسیک از چوب بهره می گیرند که ابزار و کنده کاری های آن با هنر دست هنرمندان کشورمان صورت می پذیرد و ارزش مادی آن را دو چندان مینماید. حال قصد داریم کابینت مدرن و نئو مدرن را به شما معرفی کنیم تا اگر در رابطه با این دو سبک ابهاماتی در ذهن دارید، رفع گردد.
تعریفی از کابینت مدرن و نئو مدرن:
کابینت مدرن برخلاف کابینت آشپزخانه کلاسیک کاملا ساده و بدون تزئینات طراحی می شود و برای آن دسته از افرادی که سادگی محیط برایشان مهم است، بسیار مناسب می باشد. در ساخت کابینت مدرن از متریال مختلفی از قبیل هایگلاس، ام دی اف و ممبران استفاده می شود. در طراحی این نوع کابینت که گرایش زیادی به سمت سادگی و بی آلایشی دارد، از دستگیره های بسیار ساده و یا مخفی بهره می گیرند. با توجه به اینکه کابینت مدرن تا سقف ادامه دارد، لذا برای آشپزخانه های کوچک بسیار مناسب است. سادگی این کابینت سبب منظم تر به نظر رسیدن آشپزخانه می شود.
کابینت نئومدرن نیز یک سبک معماری به حساب می آید که از سال 1970 بسیار رایج شد. در این سبک سعی بر آن شده است تا عیب ها و نقش های سبک مدرن تا حد زیادی اصلاح گردد. بنابراین کابینت نئو مدرن نوعی طرح اصلاح شده سبک مدرن محسوب می شود.
آشنایی با ویژگی های سبک معماری نئوکلاسیک
همانطور که گفته شد، سبک معماری نئوکلاسیک در دو قرن 18 و 19 در اروپا رواج بسیاری یافت. به طور کلی کابینت آشپزخانه نئوکلاسیک که برگرفته از همین سبک معماری است، یک آشپزخانه ساده و در عین حال سنتی و کاربردی می باشد.
اگر بخواهیم به عبارتی ساده تر به معرفی این سبک بپردازیم، باید بگوییم که سبک طراحی نئوکلاسیک به مفهوم استفاده از سبک کلاسیک و بهره گیری از خصوصیات سبک مدرن می باشد و این بدان معنی است که کابینت آشپزخانه شما دارای ویژگی های کاملا مدرن، ولی با ظاهر و نمای متمایل به طرح کلاسیک می باشد.
کابینت نئوکلاسیک از المان های تزئینی اندک برخوردار است که نمای مدرن، شیک و لوکسی را ایجاد می نماید و در کنار طرح های گوناگون اشرافی و سلطنتی، حالتی مدرنیته و ساده را به تصویر می کشد. این سادگی و تزئینات مختصر باعث لذت بیشتر شما از دیدن کابینت ها می گردد.
لازم به ذکر است که از رنگ پلی اورتان که مقاومت بالایی در مقابل رطوبت و حرارت دارد، برای رنگ آمیزی کابینت های نئوکلاسیک استفاده می کنند. همچنین از متریال ممبران با رنگ سوپرمات برای ساخت این نوع کابینت بهره می گیرند.
کابینت کلاسیک و نئوکلاسیک چه فرقی باهم دارند؟
اکنون که تا حدودی با مشخصات کابینت کلاسیک آشنا شده اید، وقت آن است که به تفاوت های میان آنها بپردازیم. طبق آنچه که در مورد خصوصیات کابینت کلاسیک و مدرن بیان نمودیم، حتما به این نتیجه رسیده اید که کابینت نئوکلاسیک ترکیبی از این دو سبک طراحی است. نکته جالب توجه در نئوکلاسیک این است که مانند کابینت مدرن زیاد ساده نمی باشد و طراحی شلوغ کابینت کلاسیک را هم ندارد.
در حالت کلی کابینت نئوکلاسیک در مقایسه با کابینت کلاسیک از سادگی بیشتری برخوردار است. یعنی کنده کاری و حکاکی بر روی بدنه و درب های آن بسیار محدودتر می باشد. علاوه بر آن، طراحی این کابینت به گونه ای است که ارتفاع بلندتری از کابینت کلاسیک دارد و می توان وسایل بیشتری را در آن قرار داد.
بیان مزیت ها، معایب و ویژگی های کابینت نئوکلاسیک
>این نوع کابینت در رنگ های مختلفی موجود است که رنگ سفید و طوسی آن از پرکاربرد ترین و محبوب ترین رنگ ها به شمار می آیند.
>کابینت نئوکلاسیک دارای خطوط دایره ای و منحنی بی شماری است که بسیار ساده طراحی شده اند.
>طرح های بسیار ساده ای بر روی این کابینت ها وجود دارد و جزئیات به شکل ظریفی قابل مشاهده می باشد.
>کابینت های نئوکلاسیک دارای ارتفاع بلندی هستند و معمولا تا سقف امتداد دارند. همین مورد دلیلی برای جادار بودن آنهاست.
>معمولا در ساخت این کابینت از رنگ های سرد و ملایم بهره می گیرند.
>تقارن جزء لاینفک کابینت نئوکلاسیک می باشد.
>از کابینت های نئوکلاسیک هم در آشپزخانه های کوچک و هم در آشپزخانه های بزرگ می توان استفاده نمود.
>این کابینت برگرفته از طرح قرون 18 و 19 اروپا می باشد و از المان های آن دوران در تولید این کابینت استفاده شده است.
>در آشپزخانه های سبک نئوکلاسیک شما باید لزوما از لوازمی که دارای طرح و رنگ کلاسیک و سنتی هستند، استفاده کنید.
>اصولا از متریال سنگ به عنوان پیشخوان و صفحه کابینت در اینگونه کابینت ها بهره می گیرند.
متریال مورد استفاده در کابینت نئوکلاسیک
چوب طبیعی: یکی از متداول ترین متریال های مورد استفاده در تولید کابینت نئوکلاسیک، چوب طبیعی می باشد که طراحی آن به آسانی صورت می پذیرد.
ممبران: در ساخت کابینت نئوکلاسیک ممبران از متریال ممبران استفاده می شود که نسبت به چوب از قیمت مناسب تری برخوردار است. این متریال از ام دی اف خام تشکیل شده است و جهت ایجاد طرح های نئوکلاسیک بر روی آن، از دستگاه سی ان سی استفاده می کنند و سپس از طریق لایه های پی وی سی روکش می شود.
قیمت کابینت نئوکلاسیک در بازار
به غیر از جنبه زیبایی آشپزخانه، قیمت کابینت نیز مقوله بسیار مهمی است که تاثیر فراوانی در تصمیم گیری شما دارد. معمولا قیمت این نوع کابینت بر اساس طرح ها و متریال به کار رفته در آن محاسبه می گردد. مثلا کابینت کلاسیک چوبی به دلیل استفاده از متریال چوب طبیعی در مقایسه با کابینت نئوکلاسیک ممبران از قیمت بالاتری برخوردار می باشد. ولی از آنجایی که کابینت نئوکلاسیک دارای حکاکی ها، طرح ها و منبت کاری های ساده تر و خلاصه تری می باشد، لذا قیمت آن نسبت به کابینت کلاسیک کمتر است.
چه تفاوتی میان کابینت ممبران و کابینت نئوکلاسیک وجود دارد؟
کابینت ممبران نوعی کابینت آشپزخانه است که توسط دستگاه سی ان سی ابزار می خورد و بعد از آن، با ورق های پی وی سی روکش می شود. ولی نئوکلاسیک یک سبک طراحی آشپزخانه می باشد که عمدتا از جنس کابینت ممبران یا کابینت با رنگ پلی اورتان تشکیل شده است. برخی از افراد تصور میکنند که کابینت ممبران همان کابینت نئوکلاسیک است. ولی این تصور اشتباه است. در حقیقت تفاوت اصلی این دو نوع کابینت در ماهیت آنها می باشد که باید به آن دقت شود.
خصوصیات کلی کابینت های نئوکلاسیک
رنگ های متداول: بیشتر رنگ های سرد و روشن مانند سفید، آبی تیره و خاکستری در کابینت های نئوکلاسیک کاربرد دارند. استفاده از رنگ های خاکستری و سفید نیز روشنایی خاصی به فضا می بخشند.
تزئینات مختلف: با توجه به سادگی کابینت های نئوکلاسیک، می توان با استفاده از یک سری تزئینات، نمای دلنشین تری را ایجاد نمود. مثلا با بهره گیری از گلدان های زیبا، ظرف های سفالی، عتیقه جات و پرده های سنتی در آشپزخانه، زیبایی محیط بیشتر می شود. همچنین استفاده از نور مخفی در قسمت های دکوری کابینت ها و همچنین آویز نمودن یک لوستر ساده، جذابیت وسایل تزئینی و کابینت ها را دو چندان می کند.
دستگیره کابینت: اصولا در سبک نئوکلاسیک از دستگیره های منحنی که دارای طرح های ساده ای هستند، استفاده می شود.
ویترین شیشه ای: یکی دیگر از خصوصیات سبک نئوکلاسیک، وجود کابینت هایی با درب شیشه ای است که می توان ظروف دکوری و تزئینی را در آنها قرار داد. این ویترین ها یک آشپزخانه نئوکلاسیک را بهتر به تصویر می کشند. جهت درخشندگی هرچه بیشتر وسایل داخل این کابینت ها، توصیه می شود که از نور ال ای دی استفاده کنید.
کابینت جزیره: معمولا در آشپزخانه های بزرگ از جزیره کابینت استفاده می کنند که بسیار مورد استقبال افراد قرار گرفته است. باید بدانید که کابینت جزیره اثربخشی فوق العاده ای در زیباتر نمودن کابینت نئوکلاسیک دارد. پس با خیال راحت می توانید یک جزیره زیبا را در این سبک آشپزخانه داشته باشید.
لوازم برقی: سعی کنید از لوازم برقی با طرح ها و مدل های ساده در آشپزخانه نئوپلاستیک استفاده نمایید تا با این نوع سبک همخوانی بیشتری داشته باشد.
رنگ کاشی ها و دیوارها: بهتر است که رنگ کاشی و دیوارهای آشپزخانه با رنگ کابینت هماهنگی داشته باشند. شما می توانید از کاغذ دیواری های قابل شستشو و طرح دار نیز برای دیوارها استفاده کنید.
حرف آخر
با تمامی ویژگی هایی که ذکر نمودیم، به صراحت می توان گفت که کابینت نئوکلاسیک یکی از جدیدترین انواع کابینت آشپزخانه می باشد که در بیشتر منازل ایرانی از آن بهره می گیرند. در این نوع کابینت، سادگی کابینت مدرن و ظاهر کابینت کلاسیک با یکدیگر ادغام شده اند. بنابراین نئوکلاسیک ویژگی های هر دو سبک را دارا می باشد.
از شما مشتریان عزیز سپاسگزاریم که تا انتهای این مقاله از وب سایت میلان چوب ما را همراهی نمودید. امیدواریم این مطالب مفید واقع شوند.
پاسخ به چند سوال رایج در رابطه با کابینت نئوکلاسیک
1- انواع کابینت نئوکلاسیک را نام ببرید؟
انواع کابینت نئوکلاسیک بر اساس جنس بدنه آن به سه گروه کابینت چوبی، کابینت روکش چوب و کابینت با رنگ پوششی تقسیم بندی می شوند. اصولا بدنه، تاج، ستون، سر ستون و درب کابینت های چوبی نئوکلاسیک از چوب ساخته می شوند. کابینت روکش چوب نیز دارای مغزی ام دی اف است که با روکشی از چوب های طبیعی پوشش داده می شود. کابینت با رنگ پوششی از کابینت های نئوکلاسیک تمام ام دی اف می باشد که دارای پوششی با روکش رنگ خارجی هستند. کاملا واضح است که کابینت نئوکلاسیک چوبی قیمت بالاتری نسبت به دو نوع دیگر دارد. ولی ناگفته نماند که از کیفیت و دوام بهتری نیز برخوردار است.
2- به چه علت کابینت نئوکلاسیک سفید از بقیه رنگ ها پرطرفدارتر است؟
در واقع کابینت های نئوکلاسیک در رنگ های مختلفی تولید می شوند. ولی رنگ سفید در میان افراد محبوبیت خاصی دارد. باید بدانید که کابینت های نئوکلاسیک سفید رنگ به دو صورت کابینت نئوکلاسیک ام دی اف سفید و کابینت نئوکلاسیک با روکش سفید ساخته می شوند.
یکی از عواملی که سبب شده رنگ سفید در این نوع کابینت ها به شدت مورد استقبال قرار گیرد، بزرگتر نشان دادن فضای آشپزخانه می باشد. بنابراین اگر آشپزخانه کوچکی دارید، پیشنهاد می شود که حتما از رنگ سفید استفاده کنید. علاوه بر این مورد، تناسب میان رنگ سفید و سایر رنگ ها و المان های طراحی باعث شده است تا بسیار پرطرفدار باشد. از طرفی، تضاد بین رنگ سفید با رنگ های تیره موجود در آشپزخانه به صورت چشمگیری به جذابیت فضا می افزاید.
3- کابینت نئوکلاسیک چه مزایا و معایبی دارد؟
مزایا:
>یکی از مهمترین مزایای این نوع کابینت، ظاهر فوق العاده زیبای آن است. این زیبایی در حدی است که با هر نوع سبک دکوراسیونی همخوانی دارد. کابینت های نئوکلاسیک در انواع رنگ ها وجود دارند که تنوع این رنگ ها در دیگر سبکهای طراحی زیاد دیده نمی شود.
>اینگونه کابینت ها را می توان با دو سبک مدرن و کلاسیک کاملا متمایز دانست.
>مقاومت بالای کابینت نئوکلاسیک در برابر رطوبت بسیار قابل توجه است.
معایب:
>سطح مات کابینت های نئوکلاسیک سبب کاهش بازتاب نور می شود.
>برای نصب این نوع کابینت نیاز به افراد ماهر و متخصص است.
>کابینت نئوکلاسیک رنگ پلی اورتان با مغزی چوب از قیمت بالایی نسبت به کابینت ام دی اف برخوردار است.
>حساسیت بالا نسبت به اجسام تیز به علت وجود روکش پی وی سی، یکی دیگر از معایب کابینت های نئوکلاسیک محسوب می شود.
>به طور کلی قیمت بالای این کابینت از مهمترین معایب آن به شمار می رود.
4- رعایت چه نکاتی قبل از خرید کابینت نئوکلاسیک ضروری می باشد؟
کابینت های نئوکلاسیک که ترکیبی از دو کابینت مدرن و کلاسیک می باشد را می توان یکی از پرطرفدارترین سبک های طراحی به حساب آورد. با همه اینها، نکاتی وجود دارد که قبل از خرید این کابینت باید به آنها دقت نمود. زیرا هدف مشتریان، انتخاب یک جنس با کیفیت و مرغوب است. این نکات عبارتند از:
>جنس ام دی اف درب کابینت باید طبق استاندارد های جهانی باشد.
>کیفیت و رنگ کابینت بسیار حائز اهمیت است. زیرا تاثیر زیادی بر جذابیت محصول نهایی دارد.
>باید به جنس و نوع یراق آلات مصرفی نیز توجه نمود که مرغوبیت بالایی داشته باشند.
5- علت بالا بودن قیمت کابینت نئوکلاسیک در مقایسه با کابینت های دیگر چیست و چرا از کابینت های چوبی ارزان تر است؟
از دلایل اصلی قیمت بالای کابینت نئوکلاسیک نسبت به کابینت های دیگر، پارامتر رنگ در طراحی آنهاست. زیرا کابینت هایگلاس، مدرن و ملامینه نیاز به رنگ آمیزی ندارند. از طرفی، در ساخت کابینت نئوکلاسیک از ام دی اف خام و روکش چوب استفاده می شود. به همین دلیل هزینه بسیار پایین تری نسبت به کابینت تمام چوب دارند.
>حتما یونیت زیر سینک از پی وی سی ساخته شود.
>از ساخت بدنه با نئوپان یا لترون اجتناب کنید.
>حتما از کابینت ساز بخواهید بدنه را از mdf با تراکم مناسب بسازد.
>نوع رنگ استفاده شده در کیفیت کار خیلی مهم است.
>حتما از کابینت ساز بخواهید طرح سه بعدی رندر شده در اختیار شما قرار دهد.
>حتما یونیت زیر سینک از پی وی سی ساخته شود.
>از ساخت بدنه با نئوپان یا لترون اجتناب کنید.
>حتما از کابینت ساز بخواهید بدنه را از mdf با تراکم مناسب بسازد.
>نوع رنگ استفاده شده در کیفیت کار خیلی مهم است.
>حتما از کابینت ساز بخواهید طرح سه بعدی رندر شده در اختیار شما قرار دهد.