کابینت انزو نوعی از کابینت مدرن هست که در آن از تلفیق نمای براق همانند هایگلاس و نمای طرح دار نظیر ممبران را شامل می شود. همان طور که مستحضرید هایگلاس دارای نمای کابینت مدرن و ممبران یا وکیوم دارای نمای کلاسیک هستند. تفاوت های مهم  دیگری هم وجود دارد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
​​​​​​​​​​​​​​
عناوینی که در صنعت چوب ایران به کار می روند به هیچ وجه نشان دهنده واقعیت آن محصول نیستند مانند تفاوت بین ممبران و وکیوم. معنی ممبران در انگلیسی یعنی غشا و وکیوم یعنی خلا. در صورتی که دو تعریف مختلف از آنها در صنف چوب موجود است. انزو نیز از این قاعده مستثنی نیست. انزو یک برند زیر مجموعه برند خارجی Zentique است. Zentique مجموعه طراحی و تولید دکوراسیون و مبلمان است. و اگر شما جست و جوی مختصری در سایت های خارجی انجام دهید به هیچ عنوان نمی توانید مطلب مرتبط پیدا کنید.
​کابینت انزو چیست؟​​​​​​​
​​​​​​​
کابینتی است با ماهیت ام دی اف که بخاطر نمای براق و در عین حال کناره های تورفته و داخل برجسته و کلاسیک از کابینت ممبران و کلاسیک متمایز است. بدنه این کابینت از mdf سفید با ضخامت 25 میل تولید می شود. برخلاف انواع دیگر کابینت در این سبک ، رنگ دربها منحصرا سفید براق بوده و ضخامت دربها نیز از ام دی اف 25 میل تولید می شود.
کابینت انزو یکی از مدل های خاص از تولیدات شرکتی مشهور در کشور ایتالیا است که به علت طراحی بسیار متفاوت و کیفیت بالا طرفداران زیادی پیدا کرده و در کل جهان تبدیل به یک برند معروف شده است. در حقیقت کابینت انزو یک نوع خاص از کابینت پولیشی به شمار می ‌آید که ساخت آن به دو روش رنگ شده و روکش پی وی سی یا ممبران صورت می پذیرد. از نظر هزینه نهایی، کابینت وکیوم از کابینت نوع رنگ شده قیمت کمتری دارد. ولی از لحاظ زیبایی و ظرافت، کابینت های رنگ شده برتری دارند.
یکی از موارد اساسی در تولید کابینت انزو، کیفیت رنگ مصرفی می باشد. علاوه بر آن، وجود یک کارگاه رنگ ایزوله و مجهز در این فرایند امری ضروری تلقی می گردد. همچنین استفاده از یراق آلات با کیفیت و ورق های ام دی اف خارجی نیز می تواند تاثیر زیادی در کیفیت طراحی این سبک از کابینت آشپزخانه داشته باشند. از ویژگی ‌های بارز کابینت انزو می توان به موارد زیر اشاره نمود:
​​​​​​​
دارای بدنه ام دی اف است.
سبک آن نئوکلاسیک می باشد.
از یراق آلات با کیفیت در ساخت آن استفاده می شود.
تولید آن از طریق رنگ های پلی اورتان و پلی استر صورت می ‌گیرد.
درب ها دارای ضخامت های گوناگونی از ام دی اف هستند که با دستگاه سی ان سی ابزار می ‌خورند.
کابینت انزو در کشورمان ایران
​​
چند سالی است که کابینت سبک انزو در ایران بسیار مورد استقبال افراد قرار گرفته است. البته شرکت ‌های زیادی قادر به تولید این نوع کابینت نیستند. زیرا جهت تولید آن نیاز به یک سری تجهیزات، دستگاه های پیشرفته و یک محیط کارگاهی مناسب می باشد. ولی به علت تنوع بالا در متریال مصرفی، انواع مختلفی از کابینت ها در بازار موجود هستند که از لحاظ شکل ظاهری و طراحی شباهت زیادی با یکدیگر دارند. اما از نظر کیفیت و دوام تفاوت هایی میان آنها وجود دارد.
معرفی انواع مختلف کابینت انزو
اصولا تمامی کابینت های انزو از لحاظ شکل ظاهری شبیه یکدیگر می باشند. فقط بعضی از طرح ها ساده و برخی دیگر شلوغ تر هستند که این موضوع کاملا بستگی به سلیقه کارفرما دارد. در هر صورت برای آشپزخانه های کوچک، مدل های ساده تر توصیه می شود.
یکی از تفاوت های اصلی طرح های این سبک از کابینت، نوع ابزاری است که جهت فرم دهی نما و درب ها به کار می رود. علاوه بر آن، نوع روکش کابینت نیز در انتخاب طرح مد نظر مهم تلقی می گردد. انواع کابینت انزو با توجه به نوع روکش آن به دو مدل کابینت رنگ آمیزی شده و کابینت روکش وکیوم یا ممبران تقسیم می ‌شود. بنابراین با دو روش می توان به تولید کابینت انزو پرداخت. یک روش ممبران است که از روکش پی وی سی هایگلاس در آن استفاده می شود و دیگری روش رنگ پولیشی می باشد.
به علت زیبایی و طول عمر بیشتر رنگ در مقایسه با روکش، کابینت رنگ آمیزی شده به ویژه اگر از نوع پولیشی باشد، از کابینت های دیگر قیمت بالاتری دارد. در حالت کلی انواع کابینت سبک انزو به سه نوع کابینت پولیشی، کابینت با رنگ پلی استر و نیم پلی استر و کابینت هایی با رنگ پلی اورتان براق یا مات گروه بندی می ‌شوند که در ادامه این مطلب هر کدام را توضیح می دهیم.​​​​​​​
.کابینت پولیشی انزو
با توجه به اینکه کابینت پولیشی دارای قیمت بالایی می باشد، ولی باز هم عده ‌ای از افراد به علت زیبایی و کیفیت هر چه بیشتر ترکیب پولیش و رنگ، این نوع کابینت را برای طراحی دکوراسیون آشپزخانه خود انتخاب می نمایند.
پولیش یک نوع رنگ خمیری شکل و مایع است که پس از زیرسازی و رنگ نمودن درب ها برای افزایش استحکام و طول عمر کابینت و شفافیت بیشتر آن، بر روی سطح کار پوشش داده می‌ شود. در حقیقت پولیش همچون لایه ای ضخیم قسمت های مختلف کابینت را می پوشاند که سبب افزایش پایداری آنها بیشتر می‌ گردد. معمولا پولیش به صورت ترکیبی یعنی همراه با دو رنگ پلی اورتان و پلی استر مورد استفاده قرار می گیرد.
نکته قابل ذکر این است که اگر بر روی کابینت شما خط و خش ایجاد شود، با بهره‌ گیری از پولیش می‌ توان آن را به آسانی ترمیم نمود. بنابراین این مورد را می توان یک مزیت برای انزو به حساب آورد. تنها عیبی که دارد، قیمت بالای آن نسبت به بقیه کابینت ها است. فواید استفاده از کابینت انزو پولیشی، شفافیت و درخشندگی بالا، قابلیت ترمیم و تعمیر آسان در صورت آسیب دیدگی و پایداری بالای رنگ در مقابل اشعه خورشید می باشد.
کابینت پولیشی انزو با رنگ پلی اورتان
رنگ پلی اورتان از جمله رنگ هایی می باشد که در برابر رطوبت و تابش آفتاب مقاومت بالایی دارد و به علت قدرت چسبندگی زیاد، کاربرد فراوانی در صنایع چوب دارد. کابینت هایی با رنگ پلی اورتان براق در مقایسه با کابینت های پولیشی، ارزان تر هستند. اما از نظر شفافیت دقیقا مشابه می باشند.
استفاده از رنگ های پلی اورتان فوق براق نقش به سزایی در کیفیت و زیبایی کابینت آشپزخانه دارند. بهترین برند رنگ پلی اورتان به یک شرکت در ترکیه تعلق دارد که از جمله رنگ های گران قیمت و با کیفیت بازار به شمار می ‌رود. اکثر شرکت های صنعت چوب جهت رنگ آمیزی تولیدات خود از این رنگ بهره می ‌گیرند. از مزایای این نوع کابینت می ‌توان به قیمت ارزان تر در مقایسه با کابینت پولیشی، ماندگاری بالای رنگ، کیفیت بسیار خوب و مقاومت عالی در برابر ضربه اشاره نمود.
کابینت پولیشی انزو با رنگ پلی استر​​​​​​​
رنگ پلی استر به دو صورت براق و مات وجود دارد. از خصوصیات پلی استر، غلظت بالا و شفاف بودن آن است. این رنگ خیلی دیر خشک می ‌شود و مقاومت نسبتا خوبی در برابر یک سری از تغییرات محیطی مانند رطوبت، نور آفتاب و خط و خش دارد. یکی از اساسی ترین ویژگی های رنگ پلی استر، براق بودن آن می باشد که کاربرد فراوانی در ساخت کابینت مدل انزو دارد.
اگر بخواهیم هزینه نهایی کابینت طرح انزو را با دو رنگ پلی اورتان و پلی استر مقایسه نماییم، می ‌توانیم به این نکته مهم اشاره کنیم که قیمت هر دوی این کابینت ها تقریبا برابر است. فقط از لحاظ سرعت اجرا با یکدیگر متفاوت می باشند. در واقع اجرای رنگ پلی اورتان از سرعت بالاتری نسبت به پلی استر برخوردار است. در این بین، رنگ نیم پلی استر نیز موجود است که از زیر مجموعه های رنگ پلی استر به حساب می‌ آید و کمی مات تر از آن است. البته قیمت آن در مقایسه با رنگ های پلی استر و پلی اورتان ارزان تر می باشد. از مزایای این نوع کابینت انزو، تنوع رنگ بالا، مقاومت بالا، ضد خش بودن و فوق براق بودن آن است.​​​​​​​
قیمت کابینت پولیشی انزو در بازار
اصولا قیمت کابینت انزو بستگی به رنگ آن دارد. رنگ کاری این نوع کابینت به دلیل گران بودن و خاص بودن رنگ آن، دارای دشواری ‌های زیادی می باشد. بهترین نوع رنگ مصرفی برای این سبک از کابینت آشپزخانه، رنگ پولیش و یا رنگ پلی اورتان است. به غیر از اینگونه رنگ ها، می توان از یک سری رنگ های پلی استر که کیفیت و قیمت پایین تری دارند نیز استفاده نمود. ناگفته نماند، نوع دیگری از کابینت انزو است که ساخت آن با روکش ممبران و از طریق دستگاه وکیوم صورت می‌ پذیرد که هزینه کمتری در مقایسه با نوع رنگ شده دارد. ولی طول عمر و کیفیت آن پایین تر است.
با همه این تفاسیر، قیمت کلی کابینت انزو بر اساس متر طول محاسبه می گردد که نسبت به کابینت تمام چوب ارزان تر می باشد. از طرفی، تولید کابینت سبک انزو از طریق ورق های ام دی اف انجام می‌ گیرد. ولی کابینت های کلاسیک بیشتر به صورت تمام چوب طراحی می گردند. در این بین، پرکار بودن طرح این کابینت نیز اثربخشی فوق العاده ای در قیمت نهایی دارد. بر این اساس، استفاده از طرح ‌های ساده تر یقینا هزینه کمتری به دنبال خواهد داشت. می ‌توان کابینت طرح انزو را در دسته کابینت های نئوکلاسیک قرار داد. زیرا مانند کابینت های کلاسیک ساده طراحی می شود نه کابینت مدرن. لازم به ذکر است که به کابینت کلاسیک ساده، کابینت نئوکلاسیک نیز می گویند.​​​​​​​
عوامل اثربخش در قیمت کابینت انزو
قیمت کابینت سبک انزو در درجه اول به کیفیت ساخت و رنگ آن بستگی دارد. علاوه بر این موارد، عوامل دیگری نیز هستند که تاثیر زیادی بر قیمت این کابینت ها دارند. این عوامل عبارتند از:
– ایرانی یا خارجی بودن جک، لولا و ریل در ساخت کابینت
– پرکار یا ساده بودن طرح کابینت
– تعداد ستون ها و سر ستون ‌ها
– استفاده از رنگ ایرانی یا رنگ های درجه یک خارجی
– رنگ آمیزی دستی و رنگ آمیزی با تجهیزات پیشرفته
– حجم پروژه و یا تعداد واحد های آن جهت برخورداری از تخفیف
از عوامل دیگری که در قیمت نهایی کابینت تاثیرگذار است، می توان به موارد زیر اشاره نمود:
1- نوع یراق آلات مصرفی و کیفیت آنها
کیفیت یراق آلات و نوع آن بر قیمت کابینت آشپزخانه تاثیر مستقیم دارد. مثلا قیمت کابینت با یراق برند فانتونی حدود 20 درصد از قیمت یراق آلات برند بلوم کمتر است. البته یک سری یراق های ایرانی و چینی نیز در بازار موجود هستند که دارای کیفیت متوسط می باشند. ولی به علت سنگین بودن وزن درب ها، استفاده از نوع ایرانی و چینی پیشنهاد نمی ‌شود.
2- شیوه طراحی
مسلما نحوه طراحی کابینت بر قیمت نهایی تاثیر گذار است. یعنی استفاده از طرح‌ های ساده، هزینه آن را کاهش می ‌دهد. از طرفی، بهره گیری از طرح ‌های پرکار و شلوغ منجر به افزایش قیمت می گردد. در رابطه با در کابینت ممبران  نیز باید بدانید که طراحی آن فقط به صورت ابزار نیمه گرد در بخش ‌های حاشیه ای نمی باشد و مدل دیگری نیز وجود دارد که با بهره‌ گیری از دستگاه سی ان سی بر روی درب ها، طرح های برجسته و مشبکی ایجاد می ‌نماید که هزینه بیشتری در پی خواهد داشت.
3- نوع رنگ استفاده شده و کیفیت آن
با توجه به گران قیمت بودن کابینت انزو و خاص بودن رنگ مصرفی، رنگ آمیزی آن بسیار هزینه ‌بر و دشوار است. رنگ پلی اورتان پولیشی یا سوپر براق را می ‌توان بهترین نوع رنگ برای این نوع کابینت دانست. از رنگ های پلی استر پولیشی و یا پلی استر براق نیز می توان استفاده نمود که از نظر کیفیت تقریبا یکسان هستند. ولی از لحاظ قیمت، رنگ تمام پلی استر از قیمت بالاتری برخوردار است. البته رنگ نیم پلی استر هم وجود دارد که به مراتب کیفیت و قیمت کمتری دارد.
نحوه محاسبه قیمت و متراژ کابینت انزو
​​​​​​​

جهت محاسبه قیمت کابینت نیاز است که در ابتدا اندازه گیری اولیه صورت پذیرد. همانطور که می دانید، قسمت های مختلف کابینت از لحاظ حجم کار انجام شده و متریال مصرفی با یکدیگر یکسان نیستند. از این رو، ضرایب مشخصی برای هر کدام تعریف شده است. اصولا جهت اندازه گیری طول قسمت های گوشه آشپزخانه اقدام به محاسبه یک سمت آن تا انتها می کنند و طرف دیگر را به اندازه عمق کابینت زمینی که حدود 55 سانت است، کمتر محاسبه می نمایند.
انواع مختلف صفحه کابینت
صفحه کابینت سنگ کورین کره ای و ایرانی
صفحه کابینت ام دی اف شرکتی
صفحه کابینت طرح سنگ
صفحه کابینت سنگ طبیعی کوارتز
نحوه تولید درب کابینت انزو و ویژگی های آن
با توجه به اینکه ام دی اف خام از متریال اصلی درب کابینت می باشد، لذا از ترکیب لایه هایی از ورق ام دی اف جهت ساخت درب این سبک از کابینت استفاده می ‌کنند. پس از فرم دهی آن و پرداخت سطوح، آنگاه با به کارگیری دستگاه لرزان و ماشین مخصوص اقدام به رنگ آمیزی درب می نمایند. موارد زیر از ویژگی های این درب هل به شمار می ‌آید:
​​​​
– رنگ بسیار براق که اغلب سفید می ‌باشد.
– لبه های درب که با دستگاه سی ان سی ابزار نیم گرد مقعر خورده است.
– درب ها دارای ضخامت های مختلفی هستند.
کابینت انزو پولیشی مزایا معایب
در این روش با استفاده از رنگ و رنگکاری بر روی دربهای 25 میل ام دی اف سی انسی کاری شده نمای انزو تولید می شود. توجه کنید که عملیات پولیش پس از رنگ آمیزی دربها بسیار حائز اهمیت هست.​​​​​​​
کابینت انزو ممبران
در این سبک برای تولید کابینت انزو از وکیوم روکش هایگلس سفید و براق بر روی دربهای کابینت 25 میلی متر خام استفاده می شود. بدیهی است که این کابینت نسبتا ارزانتر از حالت پولیشی است.
مزایا
زیبایی وخیره کنندگی
ایجاد فضای بصری بزرگ
قیمت متناسب در مقایسه کابینت پولیش
مزایا
زیبایی وخیره کنندگی
ایجاد فضای بصری بزرگ​​​​​​​
مزایا
زیبایی وخیره کنندگی
ایجاد فضای بصری بزرگ
قیمت متناسب در مقایسه کابینت پولیش
معایب
بالا بودن قیمت کابینت مدل انزو نسبت به کابینت‌ های دیگر
سخت تر بودن نظافت و نگهداری آن به علت استفاده از رنگ
دقت زیاد جهت پاک کردن سطح این نوع کابینت با مواد شوینده
سنگین بودن درب کابینت سبک انزو به دلیل بهره گیری از ورق های ام دی اف با ضخامت بالا در تولید درب ها
خرابی اتصالات و لوله ها به علت سنگینی وزن سازه
طولانی بودن پروسه طراحی، ساخت، رنگ آمیزی و اجرای کابینت طرح انزو در مقایسه با کابینت ام دی اف معمولی​​​​​​​
معایب
احتمال لبه دادن روکش از روی مغزی در صورت تولید با مواد اولیه بی کیفیت انجام شده باشد.
از لحاظ زیبایی کم اثر تر از رنگ پولیش است.
در مقایسه با کابینت پولیشی براق، زیبا به نظر نمی رسند.
بر اثر چرک تاب شدن، حالت قدیمی پیدا می ‌کنند.
 در مقابل حرارت و خراشیدگی، استحکام و دوام نسبتا پایینی دارند.
تشریح فرایند ساخت کابینت انزو
​​​​​​​

تولید این کابینت در مقایسه با کابینت چوبی بسیار سریع تر صورت می ‌پذیرد و از لحاظ حجم کار نیز سبک تر می باشد. به همین دلیل قیمت آن از ارزان ترین کابینت چوبی هم پایین تر است. ساخت کابینت انزو به صورت خلاصه شامل مراحل زیر می باشد:

مرحله اول: ساخت بدنه کابینت
اولین مرحله از تولید کابینت انزو پس از سایز کردن، ساخت بدنه آن می باشد. در این مرحله از ورق ام دی اف با ضخامت 16 و 18 میل بهره می ‌گیرند. این ورق ها به دو صورت ایرانی و خارجی موجود است که معمولا نوع خارجی آن از لحاظ استحکام و بافت داخلی باکیفیت تر می باشد. باید بگوییم که شرکت میلان چوب از بهترین ورق های ام دی اف برای این منظور استفاده می نماید.
​​​​​​​
مرحله دوم: طراحی و ساخت درب کابینت انزو
در این مرحله ساخت درب کابینت صورت می پذیرد. معمولا ضخامت درب این نوع کابینت در مقایسه با کابینت های دیگر بیشتر است و از ورق های ام دی اف خام 18 و 25 میل در تولید درب کابینت انزو استفاده می شود. کیفیت این ورق ها جهت تولید درب به دو دلیل زیر بسیار حائز اهمیت می باشد:
​​​​​​​
1- همانطور که می دانید، درب بخش متحرک کابینت است و زودتر دچار پوسیدگی می شود.
2- در صورت بی کیفیت بودن ورق های ام دی اف، فرم پذیری به نحو مطلوبی صورت نمی گیرد و همین موضوع سبب لب پر شدن کناره های درب کابینت در زمان ابزار خوردن می گردد.
مرحله سوم: رنگ آمیزی درب کابینت مدل انزو
طبق آنچه که بیان نمودیم، از دو نوع رنگ پلی اورتان و پلی استر برای رنگ آمیزی درب کابینت بهره می‌ گیرند. ولی معمولا رنگ پلی استر فوق براق خارجی برای کابینت انزو مناسب تر است. اگر شفافیت برایتان مهم است و می خواهید رنگ کابینت مانند شیشه بازتاب نور خوبی داشته باشد، در این صورت استفاده از پولیش بعد از رنگ آمیزی بهترین گزینه می باشد. البته این کار حدود ده درصد به قیمت کابینت می ‌افزاید.​​​​​​​
مجموعه میلان چوب از طراحی تولید واجرا همواره کنار شما خواهد بود
با ما رویاتو بساز​​​​​​​
مشاوره رایگان
دیدگاهتان را بنویسید​​​​​​​