معرفی ساده ترین شیوه های تمیز کردن کابینت
با توجه به اینکه آشپزخانه از مکان های پرتردد در هر خانه ای محسوب می گردد و محلی برای پخت غذا می باشد، از این رو، نیازمند نظافت و تمیزکاری در فواصل زمانی کوتاه است. شما در صورت داشتن هر نوع کابینت چه ارزان قیمت و چه گران قیمت در آشپزخانه خود، بایستی هر چند مدت به تمیز کردن آنها بپردازید. چرا که با نفوذ چربی و ذرات مواد غذایی، امکان آسیب دیدن و باقی ماندن اثرات این مواد بر روی کابینت های شما وجود دارد. البته تمیز کردن کابینت برخلاف آنچه که خیلی ها تصور می کنند، کار دشواری نیست. شما می توانید با مطالعه این مقاله، شیوه های بیان شده در این زمینه را به کار گیرید، و به سهولت درصدد انجام این کار برآیید. ما سعی می کنیم به سؤالاتی از قبیل اینکه چگونه لکه روغن از روی کابینت پاک کنیم، پاسخ داده و همچنین به نحوه تمیزکاری آنها به صورت هفتگی و فصلی بپردازیم.
آشنایی با جنس کابینت
تشخیص جنس کابینت را می توان نخستین گام جهت تمیز کردن آن به شمار آورد. به طوری که در صورت بروز اشتباه در این مورد، امکان ایجاد صدمه به کابینت شما وجود دارد. جنس کابینت های آشپزخانه می تواند تمام چوب، هایگلاس، فلزی، ام دی اف، ممبران، لمینت و غیره باشد که بایستی اطلاع دقیقی در رابطه با آن داشته باشید. برای مثال، شما باید جنس روکش کابینت های تولید شده با ام دی اف خام را بدانید. و یا از بکار رفتن براق کننده یا رنگ در کابینت چوبی خود آگاهی داشته باشید. برای این منظور می توانید اقدام به استفاده از بروشورهای موجود کابینت در فضای مجازی نمایید، همچنین می توانید از راهنمایی های یک کابینت کار مجرب در این زمینه بهره ببرید. در ادامه مقاله، برنامه کلی جهت تمیز کردن کابینت به صورت سطحی و عمقی را شرح می دهیم.
برنامه کلی جهت تمیز کردن کابینت
در ادامه این مقاله بدون توجه به جنس کابینت آشپزخانه، به ارائه دو برنامه تمیز کردن کابینت که صرفه جویی در انرژی و زمان شما را در پی دارد، می پردازیم.
1-تمیز کردن کابینت به صورت هفتگی
مطابق با این برنامه، اقدام به تمیز کردن کابینت خود به شکل هفتگی نمایید. یعنی در هفته یک روز را به لکه برداری کابینت خود اختصاص دهید، به جای اینکه هر لحظه آنها را دستمال بکشید. برای این منظور، از یک دستمال میکروفایبر و آب گرم استفاده کنید. همچنین محلول سرکه و آب نیز می تواند گزینه مناسبی باشد. توصیه ما به شما، یکبار استفاده از آب به تنهایی و بار دیگر استفاده از محلول سرکه و آب می باشد.
با افزودن نیم تا یک لیوان سرکه به دو لیوان آب گرم، می توانید محلول سرکه را تهیه نمایید. با کمک این محلول و بدون استفاده از لکه برهای شیمیایی می توانید چربی های بخش بیرونی کابینت خود را تمیز کنید. با پیروی از این برنامه هفتگی، دیگر کثیف شدن بیش از حد کابینت معنا ندارد و نیاز به بکارگیری مواد شوینده قوی نخواهد بود. با این کار، لکه های مربوط به چربی، دست یا اثر انگشت و همچنین لکه های غذای باقیمانده بر روی کابینت شما کاملاً از بین رفته و سبب زیبایی و براق شدن آنها می گردد.
2-تمیز کردن کابینت به صورت فصلی
بر اساس این برنامه، بایستی اقدام به تمیزکاری عمقی و فصلی کابینت های خود، با گذشت هر سه یا چهار ماه در کنار تمیزکاری سطحی و هفته ای یکبار آنها نمایید. می توانید از کمک نیروی نظافتی در این زمینه بهره گیرید. برای این منظور، به خالی کردن کابینت خود پرداخته و کابینت را به طور کامل چه از داخل و چه از بیرون که شامل درب ها، بدنه و سایر قسمت ها می شود، تمیز نمایید.
با آغشته کردن دستمال میکروفایبر، به یک شوینده خانگی با قدرت تمیز کنندگی متوسط نموده و اقدام به دستمال کشیدن درون کابینت ها نمایید. با کمک یک فرچه نرم، به تمیزکاری گوشه های دور از دسترس کابینت کرده و پس از خشک شدن درون کابینت به طور کامل، شروع به چیدن وسایل داخل آن نمایید. مایع لباسشویی یا اسپری های سبک چند منظوره و مایع ظرفشویی به عنوان شوینده های خانگی با قدرت تمیز کنندگی متوسط می باشند. نحوه استفاده از این مواد بدین گونه است که نیمی از این مواد شوینده یا کمتر را با 2 تا 3 لیوان آب ترکیب کرده، و سپس با دستمال آغشته به این مواد، اقدام به پاک کردن سطوح کابینت ها نمایید.
رعایت 3 نکته را پیش از تمیزکاری فصلی کابینت باید مد نظر قرار دهید:
1-وقتی که تصمیم به استفاده از یک ماده شیمیایی یا شوینده جهت تمیز کردن کابینت ممبران خود برای نخستین بار گرفتید، جهت امتحان محلول مورد نظر، قسمتی از کابینت که معمولاً دور از دید است را تمیز کرده و چندین ساعت صبر کنید و پس از مطمئن شدن از اینکه تغییری در ظاهر کابینت ایجاد نمی کند، به تمیز کردن همه قسمت ها با آن بپردازید.
2-توجه داشته باشید که کابینت شما از هر جنسی که باشد، نبایستی اقدام به خیس کردن بیش از حد آن نمایید. و بکارگیری یک دستمال نمدار می تواند برای این منظور کافی باشد. پس از دستمال کشیدن کابینت، به خشک کردن آن با دستمال دیگری بپردازید. وقتی که مطمئن شدید که درون کابینت کاملاً خشک شده لوازم را داخل آن قرار دهید. توصیه ما به شما در این زمینه این است که درب های کابینت را چندین ساعت باز نگه داشته تا هوا درون آن جریان پیدا کرده و به خوبی خشک گردد و از این طریق، بوی حاصل از مواد شوینده کاملاً از بین برود.
3- سعی کنید برای تمیز کردن کابینت، از به کار بردن مواد شیمیایی از جمله وایتکس، اسپری های برطرف کننده لک و دیگر مواد اسیدی، خودداری نمایید، زیرا باعث تغییر رنگ کابینت می شود و ممکن است به لایه اصلی و لایه براق آن، صدمه های جبران ناپذیری را وارد نماید که هم از نظر مالی ضرر و زیان می بینید و هم نمای ظاهری کابینت شما را خراب می کند. بنابراین باید بدانید که جهت تمیز کردن کابینت، هرگز از مواد شیمیایی استفاده نکنید. زیرا موجب خرابی آن می گردد.
برای تمیز کردن کابینت و زدودن لکه آن، چه اقدامی انجام دهیم؟
اولین اقدام جهت تمیز کردن کابینت و از بین بردن لکه های آن، پاک کردن لکه ها در همان لحظه می باشد. برای مثال، وقتی شما مواد غذایی را سرخ می کنید، امکان دارد که روغن داغ بر روی کابینت های اطراف گاز پاشیده شود. در این صورت، لازم است که همان لحظه، لکه را پاک کنید و حواستان باشد که تا چند روز لکه بر روی کابینت باقی نماند.
با این روش، کابینت ها دوام زیادی خواهند داشت و همیشه تمیز می مانند. بنابراین بعد از اینکه آشپزی شما تمام شد، لکه روغن را حتماً پاک نمایید. زیرا معمولاً روغن هایی که برای پخت و پز و سرخ نمودن غذا مصرف می گردد، اگر مدت زمان زیادی روی کابینت بماند، آنگاه، هم مجبور می شوید که با زحمت فراوان به تمیز کردن کابینت بپردازید و هم ممکن است که لکه برای همیشه روی آن باقی بماند.
پاک کردن لکه اثر انگشت بر روی کابینت
همانطور که میدانید، لکه اثر انگشت بر روی بعضی از کابینت ها مانند کابینت هایگلاس یا برخی از رنگ های کابینت ام دی اف، کاملا مشخص می باشد. واقعیت امر این است که زاویه تابیدن نور و همچنین رنگ کابینت نیز در دیده شدن لکه اثر انگشت تاثیر زیادی دارد. در هر حال، برای تمیز کردن کابینت هایگلاس و تمیز کردن کابینت ام دی اف براق که کار سختی هم نیست، اگر یک پارچه نخی را با آب گرم مرطوب نمایید و بر روی سطح آن بکشید، به آسانی تمیز می گردد.
چگونه به پاک کردن چربی کابینت آشپزخانه بپردازیم؟
از آنجایی که کابینت ها در معرض لکه های چربی می باشند، لذا این ذرات چربی اگر بر روی کابینت به مدت طولانی باقی بمانند، علاوه بر چسبناکی بسیار زیاد، موجب جذب نمودن گرد و غبار نیز می گردند و احتمال دارد به رنگ کابینت شما آسیب وارد نمایند و چون به آسانی پاک نمی شوند، شما مجبور به زدودن چربی با استفاده از مواد شیمیایی قوی می باشید و این احتمال وجود دارد که به کابینت صدمه بزنید و یا شاید هم اثر لکه چربی برای همیشه بر روی کابینت باقی بماند.
پس بهتر است که خیلی سریع اقدام به پاک کردن چربی کابینت با یک دستمال مرطوب آغشته به آب گرم و سرکه کنید. باید بدانید که سرکه به راحتی لکه چربی را می زداید و دیگر نیازی به استفاده از مواد شیمیایی نمی باشد. اگر لکه بزرگ باشد، باید چند بار این کار را تکرار نمایید تا به خوبی تمیز گردد.
سعی کنید تمیز کردن کابینت نزدیک به گاز و هود را در اولویت قرار دهید و با دقت بیشتری به انجام آن بپردازید و نگذارید که لکه به مدت زیادی ماندگار شود.
برطرف نمودن لکه های غذا از روی سطح کابینت
به طور کلی، علاوه بر چربی ها که بر روی سطح کابینت می نشینند، انواع مواد غذایی از قبیل رب، سس و مواد دیگر نیز احتمال دارد بر روی کابینت شما بریزد. در این صورت، خیلی زود با یک دستمال مرطوب، آن ماده غذایی را بردارید و کابینت را تمیز کنید. برای کابینت های رنگ روشن مانند رنگ کرم و سفید که احتمال دارد مواد غذایی ریخته شده برای همیشه بر روی آن باقی بماند، بهتر است جوش شیرین و آب را با هم مخلوط نمایید تا شکل خمیری پیدا کند و آن را بر روی لکه بمالید و کمی صبر کنید و سپس با دستمال مرطوب، خمیر را بردارید و مجددا کابینت را تمیز نمایید تا لکه کاملا محو گردد.
تمیز کردن کابینت در صورت ریختن قطرات آب بر روی آن
معمولا لکه های آب خیلی راحت و با استفاده از یک دستمال مرطوب پاک می شوند و اگر قطرات آب بر روی کابینت باقی بماند، مشکل خاصی را به وجود نمی آورد. فقط در صورتی که آب محل سکونت شما دارای املاح باشد، باید خیلی سریع لکه آن را پاک کنید. زیرا احتمال دارد که جرم قطرات آب بر روی سطح کابینت آشپزخانه بماند و تمیز نشود که برای رفع این مشکل، باید از آب مقطر استفاده شود. بدین ترتیب که یک دستمال نخی را آغشته به آب مقطر نمایید و بر روی لکه بمالید. البته محلول آب و سرکه هم می تواند اثربخش باشد.
از آنجایی که کابینت ها با جنس های مختلف از جمله چوبی، فلزی، هایگلاس و ام دی اف مقاومت زیادی در برابر نفوذ آب ندارند، لذا باید حواستان باشد که کابینت به مدت طولانی خیس نماند. ولی اگر بنا به دلایلی مرطوب شد، خیلی زود کابینت را خشک نمایید. اگر آب به داخل کابینت نفوذ کند، باید وسایل داخل کابینت را خالی کنید و خشک نمایید. حتی درب کابینت را نیز تا چند ساعت باز بگذارید تا کاملا خشک شود و مشکلی به وجود نیاید.
جمع بندی و حرف آخر
جهت زیباتر نشان دادن آشپزخانه، همیشه باید کابینت آشپزخانه شما تمیز باشد. برای تمیز کردن کابینت تمام چوب که بسیار گران نیز می باشد، دقت بیشتری نمایید. به طور کلی، تمیز کردن کابینت از هر جنس و با هر قیمتی که باشد، یک ضرورت به حساب می آید تا طول عمر بیشتری داشته باشد و زود خراب نشود.