بدنه کابینت، از اجزای مهم کابینت محسوب میشود. نما و بدنه کابینت، دو عامل اساسی در تعیین کیفیت و نوع کابینت هستند و نیز به ترتیب در زیبایی و استحکام کابینت آشپزخانه، نقش بسزایی را ایفا میکنند. بدنه کابینت به اجزایی اطلاق میشود که درها و سایر اجزای قابل مشاهده روی آن نصب میشوند و در واقع اسکلت کابینت را تشکیل میدهند. کف و سقف، پشت و جداره یونیت، بدنه کابینت را تشکیل میدهند. از طرف دیگر، به اجزای قابل مشاهده که در واقع درها و اجزای قابل رویت هستند، نمای کابینت گفته میشود. اجزای کابینت آشپزخانه باید از مواد مناسب ساخته شوند تا هم از نظر استحکام و هم از نظر زیبایی، توجه مصرفکنندگان را جلب کنند.
در طراحی و ساخت کابینتها، بدنه آنها از جمله عناصر اساسی محسوب میشود. بدنه کابینت باید از مواد با کیفیت و مقاوم ساخته شده و به صورت دقیق و با دقت بالا تولید شود. همچنین، باید به نکاتی همچون ضخامت، نوع و کیفیت چوب، نوع اتصالات و روش نصب توجه شود. این نکات مهم در ساخت بدنه کابینت، علاوه بر افزایش مقاومت و دوام آن، به زیبایی و استحکام کابینت نیز کمک میکنند.
جنس بدنه کابینت آشپزخانه چیست؟
تقریباً تمام اجزایی که جزو نمای اصلی کابینت نیستند، به عنوان بدنه محسوب میشوند. آنچه باعث تفاوت در ظاهر، قیمت و مدلهای مختلف میشود، بدنه کابینت نیست، بلکه نمای آن است.
بدنه کابینت در تمام انواع مختلف کابینتهای آشپزخانه، عمدتاً مشترک و از جنس MDF است. البته در نمونههای باکیفیت و گرانقیمت کابینت، از بدنههای باکیفیتتری مانند پلی وود یا چوب استفاده میشود و در مدلهای ارزانتر از بدنهی فلزی استفاده میشود. ضخامت mdf بدنه کابینت عموما 16 میلی متر است. صدالبته خود mdf سفید بدنه دارای کیفیتهای مختلف می باشد که در قیمت نهایی نیز تاثیرگذار است.
بدنه کابینت زمینی ام دی اف سفید
بدنه کابینت شامل چه مواردی است:
>کاور یخچال
>بدنه زمینی
>بدنه هوایی
>کاور هود
>یونیت زیر سینک
>یونیت کمدی
>بدنه جزیر کابینت
>بدنه کشوها
بدنه کابینت شامل دو دیواره کناری، سقف کابینت های هوایی، کف و طبقات داخلی می باشد. متریال ام دی اف استفاده شده در بدنه کابینت و نیز کیفیت مونتاژ بدنه نقش مهمی در دوام و زیبایی آن ایفا می کند. در صورتی که جنس بدنه و کیفیت مونتاژ کابینت ضعیف باشد، کابینت قادر به تحمل وزن ظروف و لوازم داخل آن نخواهد بود. در چنین شرایطی، احتمال دارد کابینت نتواند وزن لوازم داخل خود را نگه دارد و باعث ریختن ظرف و ظروف بر روی زمین و ایجاد ضرر و زیان مالی و احیانا آسیب جسمی گردد.
یونیت دیواری کابینت آشپزخانه
یونیت بدنه کابینت زمینی
ارتفاع تمام شده یونیت زمینی با احتساب صفحه کابینت و پاخور در حدود 90 سانتیمتر است. البته ارتفاع خود یونیت، حدودا 72 سانتی متر است، عمق یوینت هم 55 سانتی متر است. و عموما یونیت زمینی با یک طبقه ساخته میشود.
یونیت بدنه هوایی یا دیواری
ارتفاع تمام شده یونیت هوایی بسته به درخواست مشتری از 70 سانت استاندارد اتحادیه تا 90 سانتیمتر و حتی 110 سانتی متر دو پله طراحی میشود. عمق یوینت هم از 30 سانتی متر تا 35 سانتی متر در نظر گرفته می شود. و در کابینت دو پله عمق قسمت بالای کابینت دیواری 50 است. در یونیت با ارتفاع 70 سانتی متر یک طبقه و در یونیت 90 سانتی متر دارای دو طبقه است.
ساخت دیگر یوینت ها نیز از اصول خاص خود پیروی می کند و وابسته به نوع طراحی و نیز تعیین طراحی و نوع ساخت بدنه های زمینی و هوایی است.
باکس کاور یخچال و کاور هود
توجه داشته باشید که کاور هود و سمت نمای کاور یخچال از ام دی اف سفید ساخته نمیشود، بلکه کابینت سازها عینا از جنس نمای کابینت، میسازند و به این ترتیب که اگر کابینت هایگلاس باشد، نمای آن از ورق هایگلاس و اگر کابینت ممبران باشد، نمای آن از ورق ممبران می سازند.
عوامل موثر در کیفیت و قیمت بدنه
به طور کلی، مواد امدیاف جزو متریالهای با قیمت پایین هستند. قیمت کابینت امدیاف به طور مستقیم وابسته به کیفیت ورق استفاده شده در آن است. به عنوان مثال، ورق امدیاف خارجی دارای مقاومت بسیار بالاتری نسبت به نمونههای ایرانی است و به همین دلیل قیمت آن نیز بالاتر است. اگر به دنبال کابینت باکیفیتی هستید که تحمل فشار و وزن بالا را داشته باشد، این نمونه نسبت به نمونههای ایرانی ارجحیت دارد. توجه داشته باشید که به هیچ عنوان از ام دی اف ایرانی پایه نیشکر یا پایه خرما و نیز لترون و نئوپان به دلیل تجمع مورچه و سوسک پرهیز کنید.
ضخامت و نوع پوششی که بر روی امدیاف قرار میگیرد از دیگر عواملی است که در قیمت آن تاثیر دارد. همان طور که اشاره شد ورق لمینت نسبت به ورق ملامینه قیمت بالاتری دارد.
البته نوع و ضخامت نوار pvc استفاده شده و نیز نحوه مونتاژ در کیفیت و قیمت بدنه موثر است ولی اثر ورق ام دی اف در آن خیلی بیشتر است.
بدنه کابینت کنجی و گوشه
یونیت زیر سینک
یکی از عیوب بزرگ ورق امدیاف، آسیبپذیری آن در برابر آب است. هنگامی که امدیاف با رطوبت و نفوذ آب مواجه میشود، متورم میشود و خراب میشود. به همین دلیل، در بخشهایی از آشپزخانه که در معرض آب و رطوبت قرار دارند، از ورق و جنس PVC به جای امدیاف استفاده میشود.
PVC وزن بسیار کمی دارد و قیمت آن به طور قابل توجهی بیشتر از امدیاف است، اما به دلیل مقاومت کامل در برابر رطوبت، در بخشهایی که احتمال پاشیدن آب وجود دارد، از ورق PVC استفاده میشود؛ به عنوان مثال در زیر سینک ظرفشویی، حمام، کابینت آبچکان، روشویی و … این بخشها از جمله محلهای رایج برای نصب یونیت PVC هستند. البته مقاومت سازه ای MDF خیلی بیشتر از PVC می باشد.