آشنایی با نحوه محاسبه قیمت کابینت
در صورتی که تاکنون اقدام به سفارش و نصب کابینت برای منزل خود کرده باشید، احتمالاً متوجه شده اید که کابینت سازها جهت محاسبه قیمت کابینت کلی محاسبات انجام می دهند، ولی وقتی که از آنها توضیحی جهت چگونگی محاسبه قیمت می خواهید، تنها قیمت را به صورت متری ارائه می دهند. البته تا حدودی نیز می توان به آنها حق داد، زیرا که شرح جزئیات برای شخصی که هیچگونه اطلاعاتی در زمینه قیمت نهایی کابینت ندارد، کار بسیار دشواری است. در این مقاله قصد داریم، شیوه محاسبه قیمت کابینت را به شکلی ساده برای شما بیان کنیم تا بتوانید خواسته های خود را به صورت حرفه ای از کابینت ساز تقاضا نمایید
قسمت 1: تعریف فرمول اساسی جهت محاسبه قیمت کابینت
در صورتی که خواندن این مطالب از حوصله شما خارج است تا پس از نحوه یادگیری محاسبات، خودتان اقدام به محاسبه قیمت نهایی کابینت کنید، از این رو، جهت راحتی شما در این زمینه، به طراحی یک ماشین حساب مخصوص پرداخته ایم.
محاسبه قیمت کابینت آشپزخانه به کمک فرمول ساده زیر امکان پذیر می باشد:
ضریب هر آیتم کابینت* طول همان آیتم *قیمت هر متر کابینت= قیمت تمام شده کابینت آشپزخانه
این فرمول نشان می دهد که قیمت نهایی کابینت موارد زیر را در بر می گیرد.
مشخص نمودن آیتم های موجود در طراحی کابینت
اطلاع از ضریب هر آیتم از کابینت
حساب کردن طول مربوط به هر آیتم
اطلاع از قیمت هر متر کابینت
حال به بررسی هر کدام از موارد زیر می پردازیم. در ابتدای کار توضیح خواهیم داد که منظورمان از هر آیتم کابینت چیست؟ و همچنین بایستی اقدام به بررسی کدام آیتم ها به منظور محاسبه نهایی قیمت کنیم؟
هر کابینت شامل آیتم های مختلفی است که هر آیتم با توجه به میزان متریال مورد استفاده و همچنین نوع طرح و درب کابینت، از قیمت متفاوتی برخوردار خواهد بود. در واقع قیمت تمام شده کابینت، بسته به قیمت همین آیتم ها، محاسبه می گردد. این آیتم ها شامل کابینت کمدی، کابینت دیواری، کابینت زمینی، کابینت ویترینی، کانتر یخچالی، کابینت جزیره یا اپن، ضد آب کردن کابینت زیر سینک و صفحه کابینت قرار گرفته شده روی ماشین ظرفشویی و ماشین لباسشویی می باشند.
در مرحله بعدی به ارائه توضیحاتی راجع به هر یک از این آیتم ها خواهیم پرداخت که چه چیزی هستند تا از این طریق متوجه شوید که دقیقاً به دنبال چه آیتمی هستید و کدام یک را می خواهید جهت طراحی کابینت خود انتخاب نمایید.
هر آیتمی دارای چه ضرایبی می باشد؟
در این بخش به ارائه توضیح مفصلی در رابطه با ضرایب هر آیتم خواهیم پرداخت. ولی قبل از آن به تعریف ضرایب می پردازیم تا بدانید که دقیقاً چیست؟
با فرض اینکه هر متر کابینت ام دی اف ایرانی، دارای قیمتی معادل 2 میلیون و 400 هزار تومان باشد. قیمت یک متر کابینت استاندارد موارد زیر را در بر خواهد گرفت.
1- یک متر یونیت کابینت زمینی که به ترتیب از عمق و ارتفاع 60 و 90 سانتی متری برخوردار است.
2-درب یونیت ها
3-یک متر صفحه کابینت شرکتی
4-یک متر یونیت کابینت دیواری که به ترتیب از عمق و ارتفاع 30 و 70 سانتی متری برخوردار است.
5-انواع یراق آلات شرکتی همچون قرنیز، دستگیره، لولا، جک ساعتی یا پمپی، پایه و غیره.
6-یک متر زیر چراغ، پاخور و تاج
7-تمامی ابزار آلات مورد نیاز جهت نصب 1 متر کابینت دیواری یا زمینی
به منظور محاسبه قیمت کابینت آشپزخانه، بایستی اقدام به محاسبه قیمت تک تک آیتم ها یعنی کابینت کمدی، کابینت دیواری، کابینت زمینی و غیره نماییم و سپس مقدار حاصل را باید در طول همان آیتم ضرب نماییم. به عبارت دیگر، ابتدا باید به محاسبه هزینه هر متر کابینت زمینی پرداخته و پس از آن در مقدار طولش ضرب نماییم.
حالا ما با داشتن 100 درصد از قیمت هر متر کابینت ام دی اف ایرانی یعنی چیزی حدود 2 میلیون و 500 هزار تومان، باید بررسی نماییم که چه مقدار از این قیمت را کابینت زمینی شامل می شود.
این ضرایب در جدول زیر آمده است. مثلاً مطابق با جدول ضرایب کابینت زیر، 60 درصد از قیمت کل را هزینه کابینت زمینی تشکیل می دهد. از این رو، 60% می شود ضریب کابینت زمینی.
جدول ضرایب کابینت
سؤال اینجاست که منظور از این اعداد چیست؟ مفهوم این اعداد این است که هنگامی که 2 میلیون و 500 هزار تومان قیمت هر متر کابینت ام دی اف ایرانی است، بنابراین، قیمت کابینت زمینی ام دی اف ایرانی به ازای هر متر 1 میلیون و پانصد هزار تومان می باشد یعنی ضریب 0.6 در 2 میلیون و 500 هزار ضرب شده است. البته در مورد این اعداد در بخش های بعد به توضیحات بیشتری می پردازیم.
منظور از طول هر آیتم کابینت آشپزخانه چیست و چگونه محاسبه می گردد؟
طبق مطالب ذکر شده در بالا، به منظور محاسبه هزینه هر آیتم کابینت، باید اقدام به ضرب کردن قیمت آیتم مورد نظر در طول آن نمایید، البته بایستی کابینت از ارتفاع و عمق استانداردی برخوردار باشد. در ادامه می خواهیم به نحوه محاسبه طول هر آیتم بپردازیم.
نحوه محاسبه طول هر آیتم به این صورت است که بایستی بعدی که به موازات زمین واقع است را اندازه گیری کنیم.
در ادامه این مقاله می خواهیم میزان هزینه هر کابینت را برای شما شرح دهیم.
هزینه هر متر کابینت چقدر است؟
با توجه به اینکه شما اقدام به انتخاب چه نوع کابینتی می کنید، قیمت هر متر کابینت مشخص می گردد. به عنوان مثال، در محاسبه قیمت کابینت ممبران در مقایسه با کابینت ام دی اف با هزینه بیشتری روبرو خواهیم بود. و یا اینکه محاسبه قیمت کابینت هایگلاس نسبت به کابینت چوبی پایین تر است.
در ادامه مقاله قصد داریم به ارائه قیمت متری و به روز هر مدل کابینت بپردازیم.
بنابراین در مرحله اول بایستی ببینید چه کابینتی مد نظرتان است و می خواهید انتخاب نمایید، سپس با کلیک بر روی لینک بالا، قیمت هر متر آن دستتان بیاید و سپس بقیه مراحل زیر را ادامه دهید.
قسمت 2: آشنایی با انواع آیتم های کابینت آشپزخانه و معرفی ضریب هر یک
طبق مطالب بالا، همانگونه که گفته شد بایستی مجموع قیمت هر آیتم کابینت را بدست آوریم تا محاسبه قیمت کابینت انجام شود.
حال می خواهیم شما را در این بخش بیشتر با هر یک از آیتم ها و ضرایب آنها آشنا نماییم. بار دیگر به لیست زیر توجه نمایید.
>کابینت دیواری
>کابینت زمینی
>کابینت ویترینی
>کابینت کمدی
>کانتر یخچال
>جزیره یا اپن
>ضد آب نمودن کابینت زیر سینک
>صفحه کابینتی موجود بر روی ماشین ظرفشویی و لباسشویی
>کابینت دیواری آشپزخانه
قسمتی از کابینت آشپزخانه که هیچ نقطه اتصالی به زمین ندارد را کابینت دیواری گویند. این کابینت بر روی دیوار نصب می شود. شاید فکر کنید که هر قسمتی از آشپزخانه که کابینت زمینی دارد، باید الزاما کابینت دیواری نیز داشته باشد. ولی اینگونه نیست. در حقیقت، کابینت های دیواری و زمینی کاملاً مستقل می باشند و با توجه به طراحی کابینت آشپزخانه، در بخش های مختلف آن نصب می شوند. در این خصوص چند مورد مهم را بیان می نماییم:
1- در واقع کابینت هایی که در بالای گاز و یا بالای سینک قرار دارند، معمولاً با اشکال متفاوت تر نیز بخشی از کابینت دیواری می باشند که باید جهت محاسبه قیمت کابینت دیواری، آنها را مدنظر قرار دهید.
2- توجه داشته باشید بخش هایی از کابینت که در گوشه ها به هم می رسند را دو بار حساب نکنید.
3- معمولاً متداول ترین ارتفاع استاندارد برای کابینت های دیواری، ۷۰ سانتی متر می باشد. ولی ارتفاع ۹۰ سانتی متر هم رایج است که قیمت بالاتری نیز دارد.
ضریب کابینت دیواری
در صورتی که ارتفاع کابینت دیواری به صورت استاندارد یعنی ۷۰ سانتی متر باشد، ضریب آن ۴۰ درصد است. همچنین برای کابینت های دیواری با ارتفاع ۹۰ سانتی متر، ضریب آن ۶۰ درصد می باشد.
>کابینت زمینی آشپزخانه
کابینت زمینی، مهمترین قسمت در کابینت آشپزخانه می باشد. در واقع، کابینت زمینی قسمتی از کابینت است که بر روی زمین قرار دارد و صفحه کابینت نیز بر روی آن نصب می گردد. کابینت زمینی شامل موارد زیر می باشد:
>کابینت زمینی زیر سینک ظرفشویی
>کابینت زمینی زیر گاز رومیزی
>کابینت زمینی معمولی دارای کشو و قفسه
>تمامی قسمت هایی که روی زمین نیاز به کابینت دارند
بنابراین جهت محاسبه قیمت کابینت زمینی، باید طول کل این قسمت ها محاسبه شود. بر این اساس، ذکر دو نکته مهم حائز اهمیت می باشد:
1- توجه کنید آن قسمت هایی که در گوشه ها به هم می رسند را دو بار مورد محاسبه قرار ندهید.
2- حواستان باشد که گاز زمینی، کانتر یخچال و کابینت های کمدی را به عنوان کابینت زمینی حساب نکنید.
ضریب کابینت زمینی
اندازه ضریب کابینت زمینی برابر با ۶۰ درصد می باشد. به طور مثال، اگر قیمت یک متر کابینت معادل یک میلیون تومان باشد، کابینت زمینی به مبلغ ۶۰۰ هزار تومان محاسبه می شود.
>کابینت ویترینی آشپزخانه
آن قسمت از کابینت را که برای قرار دادن دکوری از آن استفاده می کنند را کابینت ویترینی آشپزخانه گویند که بدنه آن تمام رنگی است و داخل این کابینت نیز قسمتی از نما می باشد.
ضریب کابینت ویترینی
در واقع، ضریب کابینت ویترینی دو برابر کابینت دیواری و زمینی است. بر این اساس، برای کابینت ویترینی آشپزخانه به صورت دیواری، ضریب آن ۸۰ درصد می شود. برای کابینت ویترینی آشپزخانه به صورت زمینی نیز ضریب آن ۱۲۰ درصد است.
>کابینت کمدی آشپزخانه
کابینت کمدی آشپزخانه به آن قسمت هایی از کابینت می گویند که از روی زمین تا تراز کابینت دیواری می باشد. باید بدانید که کابینت کمدی آشپزخانه به قسمت دیواری و زمینی مربوط نمی شود و مستقیم از زمین تا بالا ادامه دارد. ناگفته نماند که داخل کابینت کمدی، لوازم آشپزخانه از قبیل فر و مایکروفر هم قرار می گیرند.
ضریب کابینت کمدی
ضریب کابینت کمدی معادل با سه برابر کابینت زمینی می باشد. از آنجایی که ضریب کابینت زمینی ۶۰ درصد است، لذا برای کابینت کمدی برابر با ۱۸۰ محاسبه می گردد.
>کانتر یا کاور یخچال در آشپزخانه
قسمتی از کابینت که در اطراف یخچال است، کانتر یا کاور یخچال می نامند که طول آن تقریباً ۱۰ سانتی متر بیشتر از عرض یخچال است.
ضریب کانتر یخچال
به طور کلی، ضریب کانتر یخچال، صفر می باشد. ولی با اضافه نمودن ۱۰ سانتی متر به عرض یخچال که طول کانتر به دست می آید و ضرب آن در قیمت متری کابینت، هزینه آن محاسبه می گردد.
>کابینت جزیره یا اپن آشپزخانه
یکی از ویژگی های بارز که جزیره یا اپن آشپزخانه را از کابینت زمینی جدا می کند، این است که اپن یا جزیره به دیوار وصل نمی شوند. اندازه استاندارد اپن آشپزخانه مانند کابینت زمینی دارای ارتفاع ۹۰ سانتی متر و عرض ۶۰ سانتی متر می باشد. طول آن هم در موازات زمین، مانند قسمت های دیگر است.
ضریب اپن یا جزیره
در واقع، اگر اپن آشپزخانه ساده باشد، ضریب آن یک و نیم برابر کابینت زمینی می باشد. یعنی قیمت کل آن با ۹۰ درصد محاسبه می شود. ولی برای اپن آشپزخانه هایی که به صورت تزئینی ساخته شده اند، ضریب آن تا ۱۴۵ درصد متغیر است.
>صفحه کابینت
همانطور که در مقاله به آن اشاره شد، قیمت صفحه کابینت در قیمت متری آن لحاظ می گردد. ولی قسمت هایی که ماشین ظرفشویی یا لباسشویی قرار دارد و طول آن ها در کابینت زمینی محاسبه نشده است، قیمت صفحه کابینت به صورت مجزا حساب می شود و به قیمت کل اضافه می گردد. لازم به ذکر است که قیمت صفحه کابینت محاسبه شده در قیمت متری کابینت های مختلف، از نوع صفحه کابینت ام دی اف می باشد. در صورتی که می خواهید از انواع صفحه کابینت های دیگر مانند چوبی، کورین، کوارتز و سنگ طبیعی استفاده نمایید، باید اختلاف قیمت آنها به محاسبه قیمت کابینت اضافه شود.
ضریب صفحه کابینت روی ماشین لباسشویی و ظرفشویی
ضریب این قسمت نیز مانند ضریب اپن آشپزخانه، صفر می باشد و جهت محاسبه آن باید طول قسمتی که مربوط به ماشین ظرفشویی و لباسشویی می باشد را حساب نمود و در قیمت صفحه کابینت ضرب کرد.
>ضد آب نمودن کابینت زیر سینک
معمولا یونیت کابینت زیر سینک ظرفشویی در قسمتی واقع شده است که آب و رطوبت به آن نفوذ می کند و چون از ام دی اف سفید در آن استفاده می شود، مقاومت خوبی در برابر رطوبت ندارد. از این رو، بهتر است در یونیت کابینت زیر سینک، از جنس پی وی سی که ضد آب است بهره بگیرید. ناگفته نماند که اگر در یونیت کابینت زیر سینک ظرفشویی، پی وی سی را جایگزین ام دی اف نمایید، در محاسبه قیمت کابینت اثربخش است. ولی کاهش هزینه تعمیرات آن در آینده مقرون به صرفه است که باید آن را مورد توجه قرار دهید
سمت 3: محاسبه قیمت کابینت در یک مثال
طبق مثالی که در جدول زیر نشان داده شده است، شما با روند محاسبه قیمت کابینت به خوبی آشنا می شوید. مثلا اگر نوع کابینت، ام دی اف و قیمت متری آن دو میلیون و 500 هزار تومان باشد، محاسبه قیمت کابینت کاملا مشخص است که می توانید بررسی نمایید.